Vurig Warm de winter door!
december 18, 2019
Wonden Wonder als lippenbalsem
maart 1, 2020
Terug naar overzicht

Meet the Kwakzalver

Ha! Ilvy Gielen hier! Obstacle Course Racer en CrossFitter!

Lang niet iedereen zal het begrijpen maar ik word er oprecht gelukkig van om door de modder te rennen en ondertussen ook nog uitdagende obstakels mee te pakken. Rennen combineren met obstakels waarbij je fysiek en mentaal op de proef wordt gesteld, ik houd ervan! Daarom doe ik sinds dit jaar dan ook op wedstrijdniveau mee, ik ging dit jaar bijvoorbeeld naar het Obstacle Course Racing World Championship. Omdat ik tijdens mijn trainingen heel letterlijk opzoek was naar meer grip, kwam ik bij Kwakzalver terecht. In eerste instantie vooral voor de Magnesium Grip Gel, want zonder grip kom je nergens bij OCR. Maar al snel kwam ik erachter dat Kwakzalver ook voor het herstel na mijn training veel bedrieglijk goede producten heeft.

Ter voorbereiding op de obstacleruns train ik door middel van hardlopen, CrossFit en het trainen van obstakels bij OCR-trainingslocaties. Voordat ik start met een training of wedstrijd is het van belang dat ik goed warm ben. De Vurig Warm gel en een korte warming-up zorgen ervoor dat ik klaar ben voor mijn training. Helemaal ideaal in de winter omdat je dan veel sneller opgewarmd bent met de koude buitentemperatuur.

Tijdens trainingen, maar ook tijdens obstakelruns maak ik gebruik van Magnesium Grip. Elke OCR-sporter zal het dilemma herkennen; hoe neem ik mijn chalk mee? Zomaar een tip van mij! Voor een wedstrijd vul ik boterhamzakjes met Magnesium Grip. Bij obstakels waar ik de extra grip goed kan gebruiken, scheur ik ze open en smeer ik de gel op mijn handen. Even blazen en met extra veel grip over het obstakel. Het is wel belangrijk dat je handen goed droog zijn! Blaren herstellenDaarnaast raad ik je aan om altijd het rulebook van de organisatie te checken of het is toegestaan om liquid magnesium te gebruiken.

Daarnaast haal ik regelmatig mijn handen open tijdens wedstrijden, obstakeltrainingen en trainingen waarbij de focus ligt op gripkracht. Mijn favoriete tube van Kwakzalver is dan ook Wonden Wonder. Geloof me, deze Kwakzalver tube is géén kwakzalverij. Het herstel van de blaren gaat bizar snel! Check de foto’s maar. Op de eerste dag haalde ik mijn handen open, daarna heb ik 3 dagen een aantal keer per dag de wonden ingesmeerd en mijn huid was ontzettend snel hersteld!

Een intensieve training of wedstrijd sluit ik altijd af met Koele Gel. Ik smeer de Koele Gel in mijn nek en op mijn schouders na krachttrainingen of na het hardlopen op mijn verzuurde bovenbenen en kuiten. De Koele Gel blust echt je brandende spieren. Voor mij het ideale herstel. Om mijn herstel helemaal compleet te maken gebruik ik sinds kort ook de nieuwste Kwakzalver; Kramp Krachtig. Voorheen slikte ik magnesiumpillen, maar deze zijn HUGEEEEE! Niet fijn! Daarom start ik een aantal dagen voor een wedstrijd met smeren. Dit doe ik meestal voordat ik ga slapen onder mijn voeten, omdat het op deze plek het beste opgenomen wordt. Lekker smeren, scheelt weer een hoop kokhalsneigingen van die grote pillen.

  • Blaren herstel
  • Ilvy van Gielen-OCR
  • Dokter Kwakzalver
De bundel voor de échte Kwakzalver. Vanaf de warming-up tot en met het herstel, met deze bundel in je tas ben jij goed voorbereidt!